Februaris Filmer

Torsdag 30 Januari kl. 1

Söndag 2 februari kl. 15Dolittle poster
Speltid – 101min Genre – Familjefilm, Äventyr, komedi, Fantasy

Åldersgräns – Från 7år
Pris – 100 kr
Sv.tal.

Dolittle
Efter att ha förlorat sin fru sju år tidigare, håller sig den excentriska Dr. John Dolittle, den berömda läkaren och veterinären i drottning Victorias England, bakom de höga murarna på Dolittle Manor med endast sina exotiska djur som sällskap. Men när den unga drottningen blir allvarligt sjuk tvingas Dolittle motvilligt att bege sig ut på ett episkt äventyr till en mystisk ö på jakt efter ett botemedel. Under resan återfår han sitt mod när han möter gamla motståndare och upptäcker underbara varelser. Läkaren får sällskap av en ung, självutnämnd lärling och en märklig grupp av djur, inklusive en orolig gorilla, en entusiastisk men korkad anka, en cynisk struts, en lättsam isbjörn mfl..

 

Söndag 2 februari kl.18Unga Kvinnor poster
Speltid – 134min
Genre – Drama

Åldersgräns – Barntillåten

Pris – 100 kr

Unga Kvinnor
Regissören och manusförfattaren Greta Gerwig (”Lady Bird”) har gjort en UNGA KVINNOR baserat på den klassiska boken och andra texter av Louisa May Alcott. I Gerwigs version ser vi den älskade historien om systrarna March – fyra unga kvinnor fast beslutna att leva sina liv på sina egna villkor. En berättelse som är både tidlös och modern. .

 

Söndag 9 februari kl. 15

Tisdagen 18 februari kl. 14LasseMajas Detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet poster

Regi – Moa Gammel

Speltid – 0 min

Genre – Familjefilm, Äventyr

Åldersgräns – Barntillåten

Pris – 100 kr Sv. text

LasseMajas Detektivbyrå-Tågrånarens hemlighet

Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott! Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.

Söndag 9 februari kl. 18Catwalk (Sv. txt) poster

Regi – Johan Skog

Speltid – 0 min

Genre – Dokumentär

Åldersgräns – Barntillåten

Pris – 100 kr Sv.text

Catwalk

CATWALK är en varm feelgoodfilm som börjar med att Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson får ett brev av Emma Örtlund där hon ber honom om hjälp att uppfylla sitt livs dröm om att bli fotomodell. Pär berörs av hennes önskan av att få ta plats i modevärlden och antar utmaningen. Tillsammans med skådespelare från Glada Hudik-teatern börjar de en spännande och omtumlande resa för att förverkliga hennes önskan om att stå i rampljuset.